Skip to main content

Wat we doen

Wat we doen

Trauma

Veel mensen maken één of meer keer in hun leven een traumatische gebeurtenis mee. Niet iedereen zal aan een dergelijke gebeurtenis een trauma overhouden. Er zijn echter veel factoren die invloed hebben op de verwerking van meegemaakte gebeurtenissen.

De Basis Hechting en Trauma werkt vooral met ouders en kinderen die vanaf de start van hun leven niet de kans kregen om veilige gehechtheidsrelaties met anderen aan te gaan. Bij veel ouders en kinderen waar we mee werken is er sprake van trauma, of zij hebben een hechtingstrauma. Zij maken keer op keer mee dat als zij een ander nodig hebben voor troost of steun deze niet (emotioneel) beschikbaar is. Niet omdat die ouder niet beschikbaar wil zijn, maar omdat deze zelf aan het overleven is gedurende zeer veel stressvolle gebeurtenissen. Als je in de 'overleefstand' staat, is het moeilijk om er tegelijkertijd te zijn voor anderen.

Tijdens onze behandeling zullen wij u altijd uitleggen wat trauma is of kan zijn, hoe het werkt, en gaan we op zoek wat de eventuele trauma's in uw leven of in het leven van uw kinderen hebben betekend en nu nog betekenen. Vanuit de combinatie van onze kennis van trauma en uw persoonlijke veerkracht, ervaringen en mogelijkheden gaan we op zoek welke vorm van hulp er nodig is om uit de overleefstand te komen. Dit kan betekenen dat we één of meerdere gezinsleden een vorm van traumatherapie bieden. Daarnaast kijken we met u mee wat u kan helpen om uzelf verder te ontwikkelen in je leven. Verschillende behandelaren zijn traumatherapeut (EMDR therapeut VEN) (www.EMDR.nl) en hebben veel ervaring met trauma therapie voor alle leeftijdsgroepen. Wij werken met zowel hele jonge kinderen als met jongeren en volwassenen. Ook het behandelen van pre-verbaal trauma behoort tot de mogelijkheden.

Vanuit de Basis bieden wij ook lichaamsgericht werk. Dit wordt ingezet ter ondersteuning van traumabehandeling maar kan ook als losse behandeling worden aangeboden. 

De Basis heeft expertise op het gebied van diagnostiek en behandeling  van gedrag dat indicatief is voor seksueel misbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wanneer nodig kunnen wij meedenken in een passend traject wanneer er zorgen zijn op dit gebied. 

De behandelaars van 'De Basis' zijn aangesloten bij het landelijke expertise platform van De Drakentemmers. Dit is een groep van behandelaars die kennis en kunde heeft en deze deelt over trauma- en gehechtheidsbehandeling bij kinderen en volwassenen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. (www.drakentemmers.nl)

Actuele wachtlijst

Aanmelden, advies en/of kennismaking kan op ieder moment. De huidige wachttijd voor NIKA diagnostiek en/of behandeling is 20 weken. De wachttijd voor individuele trajecten voor trauma is momenteel 12 weken. De wachttijd voor NIKA ouderbegeleiding en screening is 4 weken. Vanaf 1 maart werken wij alleen nog voor gemeentes waarmee we een raamovereenkomst hebben.  Deze wachtlijst is op 15 april  2024 bijgesteld.

Contact

Stephanieweg 19
6861 XL Oosterbeek

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 68743092
AGB code 94063531