Wat we doen

Wat we doen

Trauma

Veel mensen maken één of meer keer in hun leven een traumatische gebeurtenis mee. Niet iedereen zal aan een dergelijke gebeurtenis een trauma overhouden. Er zijn echter veel factoren die invloed hebben op de verwerking van meegemaakte gebeurtenissen.

De Basis Hechting en Trauma werkt vooral met ouders en kinderen die vanaf de start van hun leven niet de kans kregen om veilige gehechtheidsrelaties met anderen aan te gaan. Bij veel van de mensen waar we mee werken is er sprake van trauma, of zij hebben een hechtingstrauma. Zij maken keer op keer mee dat als zij een ander nodig hebben voor troost of steun deze niet (emotioneel) beschikbaar is. Niet omdat die ouder niet beschikbaar wil zijn, maar omdat deze zelf aan het overleven is gedurende zeer veel stressvolle gebeurtenissen. Als je in de overleefstand staat, is het moeilijk om er tegelijkertijd te zijn voor anderen.

Tijdens onze behandeling zullen wij je altijd uitleggen wat trauma is of kan zijn, hoe het werkt, en gaan we op zoek wat de eventuele trauma's in jouw leven of in het leven van je kinderen hebben betekend en nu nog betekenen. Vanuit de combinatie van onze kennis van trauma en jouw persoonlijke veerkracht, ervaringen en mogelijkheden gaan we op zoek welke vorm van hulp er nodig is om uit de overleefstand te komen. Dit kan betekenen dat we één of meerdere gezinsleden een vorm van traumatherapie bieden. Daarnaast kijken we welke vorm en mogelijkheden jou kunnen helpen om jezelf verder te ontwikkelen in je leven. Eén van de behandelaren is EMDR therapeut VEN (www.EMDR.nl) en heeft veel ervaring met trauma therapie voor alle leeftijdsgroepen en werkt al jaren met zowel hele jonge kinderen als met jongeren en volwassenen. Ook het behandelen van pre-verbaal trauma behoort tot de mogelijkheden.

De behandelaars van 'De Basis' zijn aangesloten bij het landelijke expertise platform van De Drakentemmers. Dit is een groep van behandelaars die kennis en kunde heeft en deze deelt over trauma- en gehechtheidsbehandeling bij kinderen en volwassenen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. (www.drakentemmers.nl)

Actuele wachtlijst

Aanmeldingen, advies en/of kennismaking kan op ieder moment. De huidige wachttijd voor NIKA diagnostiek en/of behandeling is 18 weken. De wachttijd voor individuele trajecten voor trauma is momenteel 10 weken. De wachttijd voor NIKA ouderbegeleiding en screening is 4 weken. Regio Rivierenland heeft een wachttijd van 18 weken voor NIKA. Deze wachtlijst is op 1 december 2022 bijgesteld.

Contact

Stephanieweg 19
6861 XL Oosterbeek

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK 68743092
AGB code 94063531

  • "De band met mijn kinderen is veel sterker geworden"
  • "Dit is de eerste keer dat ik een hulpverlener heb aangeraden aan een ander"
  • "Ik ben heel tevreden over de hulp van De Basis"

© - Webdesign Buro Blûn