Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Geschreven op 10 november 2022

De deskundigheid groeit bij ‘De Basis'

Dit voorjaar heeft Ria de basisopleiding EMDR gevolgd in september positief afgerond. Dit betekent dat ‘De Basis’ vanaf heden 2 traumabehandelaars heeft. 

Wanneer er naast problemen in de gehechtheid ook traumaklachten bij kind of ouder spelen die invloed hebben deze gehechtheidsrelatie, dan kunnen wij traumabehandeling bieden. Onze ervaring is dat als traumaklachten behandeld worden, er meer rust komt in het gezin. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind en de relatie tussen ouder en kind.

In het voorjaar van 2022 hebben zowel Ria als Marja bij de Drakentemmers een opleiding gevolgd van Aafke Schaarloo: Diagnostiek en traumascreening bij vermoedens van seksueel misbruik en seksuele gedragsproblemen.  Deze training helpt ons om op een professionele maner kinderen te helpen woorden te geven aan datgene wat hun eventueel is overkomen op het gebied van meegemaakte onveiligheid. Hoe we hierin kunnen bewegen richting het gezin en de omgeving. En welke stappen we kunnen of moeten zetten om te zorgen voor veiligheid. 

En tenslotte is Marja in het voorjaar gestart met de basisopleiding tot schematherapeut bij Cocon Schematherapie in beweging.  En heeft zij de basisopleiding schematherapie behaald. 

Onze deskundigheid groeit ook doordat wij sinds juni 2022 twee zzp-ers; Karen Jansen van Nieuw Begin Oudercoaching en Michelle van Duijnhoven van Insieme aan ons team met zelfstandigen hebben kunnen toevoegen. Beide zijn HBO en SKJ geregistreerde jeugdhulpverleners die de NIKA screening en ouderbegeleidingen opleiding hebben afgerond. 

En dan is er nog een goed bericht voor regio Tiel, onze wachtlijst is te te lang in onze ogen. Maar doordat Conny van Doorn GZ-psycholoog van Connect zich bij ons heeft aangesloten kunnen wij in die regio wat sneller ruimte maken voor een NIKA-diagnostiek en behandeltraject. 

Wij zijn superblij met de uitbreiding van het team dat werkt voor de Basis Hechting en Trauma